מטחנות

חגיגות על האש בחג

אוכל ומתכונים

הישראלים ידועים באהבתם לעל האש ובטח בחגים. כדי להפוך לכם את חווית ההכנה של המנגל ליעילה, מהנה וטעימה יותר ריכזנו עבורכם את כל הטיפים הכי טובים החל מסוגי הבשרים הטובים ביותר למנגל עד סוגי הפחמים המתאימים וכל הפרודוקטים שתזדקקו להם במהלך ההכנה.

 שיפודי עוף

הבשרים:

הבשרים הטובים ביותר למנגל הם השמנים: נתחי פרות משויישים או כבשים שמנמנים אשר יניבו בשרים טעימים. גם המבורגרים וקבבים שמנמנים בעלי לפחות 25% שומן יעשו את העבודה.

מה צריך ליד הגריל?

  1. קערית קטנה עם מזלג תקוע בחצי בצל.
  2. 2 זוגות מלקחיים, לפחות אחת ארוכה (לטיפול בגחלים ובבשרים חמים מאוד).
  3. מגבת מטבח אחת (שייכת אך ורק לגריל-מן).
  4. מלח, פלפל שחור וקערית שמן זית לתיבול.
  5. מזלג-גריל. להורדת בשרים חמקמקים מהגריל. רצוי להשתמש לצורך כך במלקחיים.
  6. קרש חיתוך.
  7. סכין חדה.

הפחמים

יש לא מעט סוגי פחמים – הטובים ביותר הם אלה עשויים מעצי פרי. מנגד הפחמים שעשויים מעץ ומעורבים בחומרים דליקים מאוד לא מומלצים.

הדרך הטובה ביותר להדליק פחמים היא עם מתקן הדלקה, או לחילופין אפשר להשתמש בקופסת שימורים גדולה מאד, פותחים את המכסים משני הצדדים, ומחוררים בערך 5 ס"מ מהפתח, כ-7-10 חורים. מניחים טבלית הדלקה על קרקעית הגריל, מדליקים אותה, מניחים את הקופסא מעל האש, וממלאים אותה בפחם. יעברו כ-45 דקות עד שרוב הגחלים ילהטו ואפשר יהיה לשלוף את הקופסא ולתת לגחלים להתפזר על קרקעית המתקן.

תהליך הצלייה

  1. לפני הדלקת הגחלים נקו טוב את רשת הגריל עם מברשת מתכת. אחרי כ-5 דקות שהגחלים בוערים שפשפו שוב את הרשת החמה.
  2. ממש לפני הנחת הבשר על הרשת יש למרוח את הרשת עם חצי בצל משומן היטב. חשוב לדעת כי לעולם לא מניחים בשרים קפואים על הגריל וגם לא קרים.
  3. לא לערבב סוגי בשרים על אותו שיפוד – זמן הצלייה הוא שונה מחיה לחיה 🙂
  4. רצוי לשפד את קוביות הבשר עם רווחים קטנים ביניהם על-מנת לקבל צלייה טובה יותר מכל הצדדים.   
  5. לעולם לא להניח בשר על להבות, יש להמתין למצב בו יהיו הגחלים לוהטות. כדי למנוע שריפת הבשר מבחוץ.
  6. יש לזכור שיפודי ירקות נצלים לאט, לכן מומלץ להניח אותם ראשונים על האש.
  7. רצוי לצלות את סוגי הבשר בסדר הזה: קודם צולים חלקי פנים, אח"כ קבב, עופות והמבורגרים ורק אח"כ את הנתחים המלכותיים, סינטה, אנטריקוט.
  8. מלח אפשר להוסיף לאחר שהופכים את הבשר, פלפל שחור זורים רק בסוף הצלייה.
  9. התיבול הטוב ביותר לבשר הוא, שמן זית, מלח ופלפל שחור.

טיפ נוסף ואחרון מיועד עבור מי ששומר מסורת: מותר להדליק את המנגל מאש שכבר דלקה לפני כניסת החג. כמו כן, גם מותר לנפנף כרגיל לצורך המנגל, אך אסור לכבות את האש בכל דרך.

על מנת לקבל מידע על התהליכים החדישים והפשוטים של גריל גז כנסו לכאן.

 אטרקציות מומלצות לכל המשפחה לפרטים נוספים לחץ כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *